89 64 58 60 // ungfavrskov@favrskov.dk

Rygning/ nikotinprodukter

Røg, snus og nikotin
Snus, snulle, skive, træstamme, puff bar, vape eller daus. Der findes mange måder at tale om nikotinprodukter på. Men selvom slang kan være harmløst, er nikotin usundt og farligt. Nikotin påvirker din hjerne og øger din risiko for angst og depression – og så er det også dyrt.

De fleste vil gerne stoppe med at ryge eller bruge andre nikotinprodukter, i hvert fald på et tidspunkt. Men jo længere tid du ryger, tager snus eller bruger andre nikotinprodukter, jo mere afhængig bliver du, og jo længere tid tager det at komme ud af din afhængighed.

Har du brug for hjælp til at blive røg- snus- og nikotinfri?
Alle uanset alder kan få gratis hjælp til at komme ud af et nikotinforbrug herunder snus, rygning og andre nikotinprodukter. Du kan læse mere og tilmelde dig Favrskov Kommunes gratis stopforløb på kommunens side om røg, snus og nikotin.

Du kan også få gratis online hjælp til at røg- og nikotinfri via appen XHALE.

Hvad kan jeg gøre som forældre?
Du kan finde mere information om, hvordan du kan tale med din teenager om tobak og nikotin på Sundhedsstyrelsens side Brug af snus, vapes og nikotinposer er farligt for dit barn eller Røgfri Fremtids forældreside.Du kan også læse mere om nikotinprodukter og finde information om Favrskov Kommunes vejledningstilbud i folderen om puff bars og elf bars.